Du behöver inte ha några förkunskaper

För att följa med på resan krävs inga förkunskaper. Våra workshops är avpassade så att de skall passa både dem som är nybörjare och dem som redan kan ganska mycket.

Många workshops och studiebesök

Det som gör hemslöjdsresorna speciella är att vi får se och lära oss saker som vi inte hade haft möjlighet till på annat sätt. Vi gör mycket studiebesök hos hantverkare och vi ordnar även workshops där vi får prova på nya tekniker själva. Naturligtvis besöker vi även de sevärdheter som finns i omgivningarna.

Små grupper så att alla lär sig

För att vi ska lära oss tekniker och alla ska ha chans att ställa frågor reser vi i små grupper. Det är max 25 deltagare i gruppen, och ofta delar vi gruppen i två, så att halva skaran har tex en workshop om spetsstickning på förmiddagen medan de andra broderar. Sedan byter vi på eftermiddagen.  

Ensamresenärer välkomna

När du reser med oss så är det inget hinder att du reser ensam. Du får då dela rum med någon annan, och finns det ingen att dela rum med får du ett enkelrum utan extra kostnad. Vill du gärna ha enkelrum så ordnar vi det (mot tilläggskostnad). Nästan alla måltider ingår i resan. De dagar då middag inte ingår äter de som vill alltid tillsammans med färdledaren.

Du reser med likasinnade

En stor behållning av resan är att du reser med likasinnade. Alla i gruppen är intresserade av och sysslar med olika typer av hantverk och genom detta gemensamma intresse får man snabbt kontakt med varandra. Det blir många fina möten och glada stunder när nya vänskapsband knyts. Man behöver aldrig känna sig ensam på en hemslöjdsresa.

Varmt välkommen att höra av dig till oss om du har frågor!