Översikt

Vietnam & Laos - textil och hantverk

Följ med in i människornas verklighet i avlägsna bergsbyar, längs livgivande floder och i levande odlingsområden.

Resan börjar i norra Vietnam och Röda flodens delta. I Hanois omgivningar ska vi se olika traditionella hantverk och besöker skilda hantverksbyar. I det bergsområde som gränsar mot Kina väntar – i en hänförande vacker omgivning – besök i Sapas små byar som bebos av etniska grupper klädda i traditionella, färggranna och vackra dräkter. Här får vi se indigo växa och här ska vi se färgning med indigo och batik, och mycket annat spännande. 

Vi tar oss sedan över gränsen och in i Laos där – vid floden Nam Ou – små båtar väntar på att ta oss söderut till byar där man väver ikat, producerar bomull, flätar korgar, skördar och färgar med indigo och till och med producerar silke. I det charmiga Luang Prabang vid Mekong, vars gamla intagande stadskärna är en av hela Asiens allra charmigaste, sin helhet upptagen på Unescos världsarvslista, arrangerar vi work shops under vilka vi får väva på lokala vävstolar, växtfärga, fläta bambukorgar och laga laotisk mat. Här ska vi se ännu mer av bomullsproduktion, träsnideri, indigofärgning, besöka en keramikby, en silversmed och mycket annat. Kultur, textil, hantverk och äventyr – från morgon till kväll! 

Vår unika resa leds av Kerstin Andersson, som utformat programmet och också lett tidigare resor. 

Boka din resa

2020-11-05 2020-11-21 39 650 kr Qatar Airways Stockholm 5+ Boka resa
2020-11-05 2020-11-21 39 650 kr Qatar Airways Köpenhamn 4 Boka resa

Program

 • Dag 1-2 Avresa, ankomst Hanoi, Litteraturtemplet

  Avresa från Skandinavien med flyg via Doha. Ankomst till Hanoi på eftermiddagen. Kerstin Andersson möter på Hanois flygplats. Sedan 1976 är Hanoi hela Vietnams huvudstad och landets näst största stad efter Ho Chi Minhstaden(tidigare Saigon). Det moderna Hanoi är lite av ett konstnärligt och intellektuellt centrum som till en del förmedlar en närmast fransk känsla genom de färgglatt målade kolonialbyggnaderna och trädprydda gatorna. 

  Sedan minst två årtusenden tillbaka har Vietnam varit en del av den kinesiska kultursfären. Vi börjar vår resa på den plats som främst symboliserar detta - Litteraturens tempel. Templet grundades redan 1070 av kejsare Lý Thánh Tông. Detta Konfuciustempel hyser den kejserliga akademin som var Vietnams första universitet. Mellan 1484 och 1778 skrevs namnet på alla som tagit examen upp på minnespelare, av dessa finns 82 fortfarande bevarade. 

 • Gamla stan, Hoan Kiemsjön, Ngoc Sontemplet

  Hanoi är speciellt känd för stadens vackra och myllrande gamla stadskärna. Där hade förr varje skrå sin egen gata där bara en viss typ av varor såldes, och fortfarande är flera gator specialiserade på detta sätt. Söder om gamla stan ligger Återbördade svärdets sjö, Ho Hoan Kiem. Enligt en legend var kejsaren Lê Loi ute med båt på sjön när en sköldpadda grabbade tag i hans magiska svärd ”Himlens vilja” och försvann ner i djupet med svärdet. Trots ihärdigt letande hittades varken svärdet eller sköldpaddan och kejsaren drog slutsatsen att den gyllene sköldpaddsguden hade kommit för att hämta tillbaka det svärd han tidigare givit kejsaren under hans revolt mot den kinesiska Mingdynastin. En illustration till denna historia är sköldpaddstornet på en liten ö mitt i sjön. På Jadeön ligger Ngoc Sontemplet, Jadebergets tempel, som byggdes under 1700-talet till minne av en militär härförare, Tran Hung Dao, som under 1200-talet utmärkte sig under motståndskampen mot tre mongoliska invasioner. Den rödmålade Morgonsolens bro förbinder Jadeön med strandkanten. Vi gör en rundtur i kvarteret med cyclo, den vietnamesiska varianten av cykelriksha, genom de vindlande gränderna i Gamla stan.

 • Dag 3-4 Hanois hantverksbyar

  Utanför Hanoi ligger ett stort antal byar som var och en är specialiserad på någon typ av hantverk. I stort sett alla i byn sysslar med samma sak och man kan gå längs bygatan och titta in i den ena verkstaden efter den andra. Vi kommer att besöka ett antal sådana byar. Exakt vilka byar vi besöker bestäms närmare inpå resan, eftersom vi vill hålla öppet för att ständigt utveckla och förbättra resan och hitta intressanta besök.  

  Hantverksprogrammet börjar med en träsnidarby Dong Giao, där man tillverkar allt från jättelika statyer av trä till askurnor och små träfigurer. Man använder till viss del elektriska maskiner men det mesta av arbetet utförs för hand. Barnen lärs upp i hantverket av föräldrarna. I byn Dong Ho trycker man bilder på handgjort papper med blocktrycksteknik. Man tillverkar ett block av fikonträ för varje färg och sedan gäller det för tryckaren att passa in så att färgerna kommer på rätt ställe. Pappret färgas vitt av pulveriserad pärlemor och det färdiga resultatet bestryks med en blandning av klibbigt ris och emalj för att det skall bli hårdare. De flesta motiven är traditionella. Vi promenerar genom byn och ser tillverkningsställen för gravgåvor av papp och papper. Från blocktrycksbyn fortsätter vi till en keramik- och porslinsby Phu Lang. Den som har tänkt utmana reglerna för bagagevikt genom att köpa en ny kaffeservis, nytt badrumskakel eller en stor urna att pryda sitt hem med har chansen att göra det här. Man drejar en del men det mesta gjuts i gipsformar för att alla delar skall bli exakt lika. Föremålen målas sedan för hand och glaseras. Brännugnarna eldas med gas eller kol. Vägen mellan byarna ger fina inblickar i hur det ser ut på den vietnamesiska landsbygden, bland annat kommer vi förbi många risfält och flera begravningsplatser.

  Under dag 4 ser vi tillverkning av traditionella koniska hattar, av lackarbeten och eventuellt också av det traditionella vietnamesiska pappret zó. Under eftermiddagen besök i en butik med indigofärgade kläder och i en hantverksbutik i närheten. Båda dagarnas luncher och middagar ingår.

 • Vattendockteater

  Dagen avslutas med en traditionell föreställning av vattendockteater, en konstform som inte förekommer någon annanstans i världen än i norra Vietnam och som har en historia på mer än tusen år. Trädockorna som kan väga upp till femton kilo sitter på långa stänger vilka hanteras under vatten av artisterna så att det ser ut som att dockorna rör sig på vattnet. De berättelser som spelas upp är dels gamla sägner och historier och dels sådant som beskriver folkets vardagsliv. Bakgrunden sägs vara att när risfälten svämmade över så roade risbönderna sig själva och varandra med sådana teaterspel. 

 • Dag 5 Hanoi, Sapa

  Idag färdas vi med vår buss långt norrut, ända upp till bergsområdet vid den kinesiska gränsen där Sapa ligger. Bussresan tar 4-5 timmar.

  Området kring Sapa har varit bebott under lång tid men de första bebyggarna vet man inte så mycket om. För sexhundra år sedan anlände folkslagen hmong och yao. Nu är Sapa den viktigaste marknadsplatsen i området och här bor ett tiotal olika folkslag. Folket från södra Vietnam kom sent till denna vackra plats vid foten av berget Fansipan, över 3 000 meter högt och Vietnams högsta berg. Från slutet av 1800-talet har området räknats som en del av Vietnam. Fransmännen, som styrde över Vietnam från slutet av 1800-talet till 1954, upptäckte Sapa i början av 1900-talet. Området blev snabbt populärt bland fransmännen för sitt behagliga klimat. Man byggde ett militärt sanatorium och förlade en militär garnison i Sapa. Välbärgade fransmän byggde även privata villor i området. Många koloniala byggnader förstördes i samband med andra världskriget. Under vistelsen här kommer vi att stifta bekantskap med flera av de lokala folkslagen.

 • Dag 6 Sapa

  Vi färdas med buss till en by där minoritetsfolket svartklädd hmong bor. Härifrån gör vi en promenad på ett par timmar. Längs vägen kan vi se indigoplantor som växer vilt och även odlas på små jordplättar i hela området. Vi ser hur man färgar med indigo och hur man väver på den traditionella vävstolen. Indigo odlas och skördas hela året, hampa skördar man en gång per år. Tidigare var hela det svarta hmongfolkets mundering av hampa men nu för tiden köper man bomullstyg som man färgar och syr de innersta lagren av, i allmänhet är nu bara de yttersta lagren på klädedräkten av hampa. De flesta går klädda i sina traditionella dräkter även till vardags. Det är mycket arbete med hampatråden och kvinnorna i trakten håller ständigt på med den. Längs vägen kommer vi också till en plats där dzayfolk sysslar med stensniderier. Promenaden, som inte är särskilt ansträngande, avslutas i en dzayby. Vi ska också besöka en en by med rödklädda yao. Vi kommer dit under den lugna, tysta tiden före middagsgöromålen, när kvinnorna sitter utomhus och broderar. Man broderar väldigt fint och smått med tunn tråd från avigsidan och gör vackra arbeten i olika gula och gulgröna nyanser på svart tyg. Broderierna används bl a för att dekorera de dagliga klädedräkterna. Vi tar en promenad längs bygatan och stannar upp när vi hittar något intressant. Middag på egen hand (och ur egen kassa) i Sapa som har många restauranger med meny på engelska.

 • Dag 7 Sapa, Dien Bien Phu

  Efter en tidig frukost checkar vi ut från hotellet och ger oss av med buss för en dagsresa under vilken vi kan njuta av utsikten ut mot det vackra, hisnande bergslandskapet. Längs vägen kommer vi att stanna några gånger, bland annat i en by med laofolk (samma folkslag som bor i Laos) där kvinnorna väver kjolar med väldigt fina mönster. Dessutom är dessa kvinnor kända för sitt speciella sätt att skydda tänderna. De tar saven från ett speciellt träd (som de inte har något annat namn på än tandbeskyddarträdet), sätter eld på pinnar av samma träd och värmer upp saven med. Saven blir svart och när den har svalnat stryker man den på tänderna med ett finger. Tänderna blir svarta men skyddas mot angrepp. Detta gör man varje kväll. Numera borstar man tänderna innan, och unga flickor behandlar inte sina tänder på detta traditionella sätt, endast medelålders och äldre kvinnor gör så. Detta för att de unga kvinnorna vill vara vackra, men även de börjar svärta tänderna när de blir äldre. Vi stannar också för att inta vår picknicklunch. Framåt kvällen är vi framme i Dien Bien Phu där vi tar in på hotell och äter middag.   

 • Dag 8 Dien Bien Phu, Muang Ngoi

  Dien Bien Phu är platsen där Frankrikes koloniala äventyr i Asien fick ett abrupt slut. För att stoppa ökande kommunistiska trupprörelser och allt mer infiltration in i Laos bestämdes att en ointaglig fästning skulle byggas. Vad fransmännen inte visste var att de vietnamesiska kommunisterna fått modernt artilleri och luftvärn från Kina och Katyusharaketer från Sovjet. Den franska kolonialstyrkan kapitulerade den 7 maj 1954. För oss är Dien Bien Phu dock bara en plats för övernattning inför vår resa upp i bergen mot den vietnamesisk-laotiska gränsen. Efter avklarade gränsformaliteter kör vi ner mot den lilla orten Muang Khoa där vi äter lunch.

  Nere vid floden Nam Ou väntar några taktäckta long tail-båtar på oss. Vi intar våra platser och lägger ut. Längs floden kan vi uppleva det verkligt äkta Laos. Kontrasten mot Vietnam är påtaglig. Vart tog alla människor vägen, och alla motorcyklar? Till Muang Ngoi kan man bara ta sig med båt eller till fots, dit finns ingen landsväg. Under flodturen omges vi av skogsklädda höga berg och branta kalkstensklippor. Vi ser små byar där befolkningen lever på enkelt jordbruk och fiske. Laos har den lägsta befolkningstätheten i hela Sydostasien vilket har resulterat i att naturen har klarat sig bättre här än på andra håll. Vårt första stopp blir efter ungefär tre timmar då vi besöker en by där man arbetar med bomull och siden. Nästan alla kvinnor i byn väver. En del väver de traditionella kjolarna i komplicerade mönster men de flesta har gått över till att väva sjalar i enklare mönster som blir billigare och säljer bättre. Byn har även en korgflätare (allt ris tillagas och serveras i speciella korgar så det finns en stor marknad för sådana) och några andra hantverkare. Vi går genom byn och stannar till när vi hittar något intressant. Har vi tur får vi se när man hanterar silkeskokonger och bomull. Efter ytterligare en timmes båtfärd är vi framme vid vårt mål, Muang Ngoi, där vi tar in på ett enkelt men rent och trevligt värdshus nära floden som erbjuder rum med wc och dusch. Gemensam middag. 

 • Dag 9 Muang Ngoi

  Vi promenerar genom den lilla byn och vidare i landskapet, vi ser risfält och lokala bosättningar, byar som omges av majestätiska berg. Vi passerar Kanggrottan, en av de grottor där lokalbefolkningen gömde sig under kriget. Hela byn bodde i grottan mellan 1967 och 1972 och man flyttade även in skolor och tempel. De som kan berätta hur det var säger förstås att det var väldigt besvärligt att bo i grottan. Gångarna var långa, det var ont om syre och bomberna föll utanför. Vi får inte gå in i grottan, bara se ingången där man lagade mat. Alldeles i närheten av grottan besöker vi en kvinna som både väver på traditionellt sätt och driver en restaurang. Vi får hjälpa till med tillagningen av vår egen lunch och även tillfälle att studera hennes väveri. Under eftermiddagen ges vi tid för egna strövtåg i byn. Middag på egen hand (och ur egen kassa) på en av byns många restauranger. 

 • Dag 10 Muang Ngoi, Nong Khiaw, Na Yang, Tha Boo

  Efter frukost är det dags att åka vidare på floden. Efter en timme med båt stiger vi iland i Nong Khiaw och fortsätter med buss. Vi besöker först byn Ban Na Yang där folkslaget lu bor. Här plockar man indigo som växer vilt lite överallt, färgar bomullstyg och väver en typ av grova sjalar som tilltalar vår skandinaviska smak. Byborna odlar även bomull och vi får se hur man hanterar den. Vi får också en fin inblick i hur man bor och lever i byn. Efter en mycket lokal lunch ges lite egen tid i byn innan vi åker vidare mot Luang Prabang.

 • Luang Prabang

  Efter ytterligare två timmars bussfärd är vi framme i Luang Prabang, Laos gamla huvudstad och säte för den tidigare kungafamiljen. Efter kinesiska attacker 1887 bad den laotiske kungen Frankrike om beskydd varefter Laos snabbt blev en del av den Franska unionen. Förhållandet till Frankrike var aldrig lika spänt här som det var i Vietnam. Luang Prabang var en favorit för franska tjänstemän som drömde om en bekväm postering. 1975 kom revolutionen även till Laos, när det vietnamesiskstödda Pathet Lao tog makten. Två år senare försvann kungafamiljen. Det är än idag oklart vad som hände med dem.

  Hela Luang Prabang har världsarvsstatus, och man har gjort ett stort arbete med att renovera och restaurera de många templen och byggnaderna. Bussar och lastbilar är inte tillåtna i stadens centrum och klockan 23.30 ska det vara (hyfsat) tyst. Staden, som ligger vid Mekongfloden utstrålar en enorm charm. Den gamla delen av staden utgörs av en enastående blandning av låga hus i orientalisk och fransk stil. De franska husen är vackert renoverade handelshus, villor och små palats i alla möjliga färger med dekorativa fönsterluckor, pelare, friser, balkonger och annan utsmyckning. I de omgivande trädgårdarna växer palmer, bouganvilla, bambu och mycket annat. Mellan de franska husen ståtar lite här och där de vackraste buddhistiska tempel man kan tänka sig. Vi checkar in på ett trevligt och centralt beläget hotell på gångavstånd till den gamla stadskärnan där vi äter middag. När skymningen kommer omvandlas den mest centrala gatan, Sisavang Vong, till en stor nattmarknad där man säljer alla typer av laotiskt hantverk till låga och prutbara priser.

 • Dag 11 Luang Prabang

  På förmiddagen gör vi en kort båtresa över Mekongfloden till keramikby Ban Chan där man tillverkar stora förvaringskärl och andra hushållsartiklar av keramik. Brännugnarna ligger under marken, istället för att mura bygger man dem under jorden och det enda man ser är ingången och rökutsläppet. På Traditional Arts and Ethnology Center kan vi se smakprov på klädedräkter och få information om de största folkslagen i området. En avdelning handlar om hur giftermål går till i de olika kulturerna, giftermålssederna lever kvar längre än andra sedvänjor. Lunch på Khai Phaen Restaurant, en skolrestaurang som hjälper gatubarn och barn från landsbygden att få utbildning och möjlighet till egenförsörjning.

  Det tidigare kungapalatset designades av franska arkitekter och byggdes för kung Sisavang Vong som regerade 1904-59. Det är nu omvandlat till ett sevärt Nationalmuseum som visar upp en mängd föremål från den kungliga perioden, allt ifrån kungatronen till sängkammarinteriörer. Det mest berömda utställningsföremålet är buddhafiguren Prabang som har givit namn åt staden. Det storslagna och vackra tempelkomplexet Wat Xieng Thong (Gold City Monastery) anses, åtminstone av invånarna i Luang Prabang, vara Laos allra viktigaste symbol för landets religiösa arv och traditioner. Särskilt märkvärdig är den färgade glasmosaik som täcker väggarna till flera av huvudbyggnaderna i komplexet. Motiven visar såväl kända scener ur Buddhas liv som människornas dagliga liv i gamla tider. Den mest centrala byggnaden byggdes 1560 av kung Setthathirat och har tjänat som kröningshall för flera laotiska kungar. Middag och därefter går vi på nattmarknad. 

 • Dag 12 Luang Prabang

  Hela dagen är programfri för egna strövtåg i det mycket charmiga Luang Prabang. 

 • Dag 13 - 14 Luang Prabang

  Under dessa två dagar kommer vi att vara uppdelade i två grupper. Alla får göra allt men inte i samma ordning. 

  Grupp 1: Åker till vävbyn Ban Xangkhong för en heldags workshop i ikatväveri eller mutmee som det kallas här. Den kvinna som undervisar oss härstammar från provinsen Sam Nuane där man är specialiserad på just ikat och hon fortsätter familjetraditionen. Hon köper silketråd från norra Laos och färgar och väver. Färgningen är det viktigaste i ikatväveri, man planerar mönstret och färgar garnet så att man får ett mönster när man väver det. Lunch under dagen. Dagens program avslutas med besök hos en papperstillverkare där vi får se hur man gör handgjort papper av saträdets bark. Här tillverkas papper till lyktor, bokomslag och mycket annat.

  Grupp 2: Stannar inne i Luang Prabang för en kurs i laotisk matlagning och kan därefter avnjuta sin egen kokkonst. Efter lunchen besöks en silversmed där man hamrar ut skålar och smycken av silver. Dagens program avslutas med besök hos en papperstillverkare där vi får se hur man gör handgjort papper av saträdets bark. Här tillverkas papper till lyktor, bokomslag och mycket annat.

  På kvällen samlas vi för en gemensam middag. Nästa dag byter grupperna program med varandra.

 • Dag 15 Luang Prabang

  Tidigt på morgonen ska vi uppleva munkarnas dagliga allmoseprocession genom centrala Luang Prabang. Flera hundra munkar från stadens tempel går ut på gatorna för att samla upp matgåvor. Frukost på hotellet. Därefter går vi vidare för att se den stora morgonmarknaden som hålls på stadens centrala smågator. Här säljs och köps livsmedel, hushållsredskap, textilier, korgar och mycket annat. Även denna dag delar vi upp oss i två grupper men vi befinner oss geografiskt på samma plats och byter program efter den gemensamma lunchen. Den ena gruppen deltar i en workshop för växtfärgning av tyg och den andra flätar sin egen riskorg eller bordstablett av bambu.
  På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag och upplever en baciceremoni, en religiös ceremoni som är speciell för Laos.

 • Dag 16 Luang Prabang, hemresa

  Förmiddagen är programfri. Avresa med Bangkok Airways sen eftermiddag till Bangkok. Vidare flyg till Skandinavien via Doha.   

 • Dag 17 Hemkomst

  Hemkomst till Sverige efter en lång och innehållsrik resa.

Resans höjdpunkter

 • Hanois hantverksbyar
 • Sapas minoritetshantverk
 • Laos genuina hantverkstradition

Karta

Resfakta

Reslängd 16 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 5/11
Pris Från 39 650 kr
I priset ingår
 • Flyg med Qatar Airways Stockholm-Hanoi och hem med Bangkok Airways Luang Prabang-Bangkok och med Qatar Airways Bangkok-Doha-Stockholm. Måltider ombord
 • Vår mycket kunniga färdledare Kerstin Andersson möter i Hanoi och leder resan i Vietnam och Laos
 • Dessutom medverkar engelsktalande lokal guide på varje resmål
 • Hotell av turistklass, del i dubbelrum
 • Alla angivna måltider (samtliga frukostar,12 luncher och 10 middagar), exkl måltidsdryck
 • Resans program enligt ovan
 • Transfers, bagagehantering, transporter och entréavgifter
 • Inrikes resor enligt program
 • Dricks till lokala guider, chaufförer, hotell- och restaurangpersonal
 • Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgift på avreseorten. Flygplatsskatter och internationell flygplatsskatt vid hemresan
 • Individuellt visum till Laos
 • Du som reser utan resesällskap garanteras kunna boka del i dubbelrum
I priset ingår ej
 • Anslutningsflyg till/från Stockholm, fråga vid bokningen.
 • Reseförsäkring.
 • Förlängning av resan, beställ redan vid bokning.
 • Bad och avkoppling efter resan.

Avbeställnings- och reseförsäkring
Vi rekommenderar Europeiska ERV 077-045 69 00 eller www.erv.se. Avbeställningsskydd tecknas senast två dagar efter du betalat anmälningsavgiften.

Resplan

Dag 1 Avresa med flyg
Dag 2 Ankomst Hanoi
Dag 3 Hanoi
Dag 4 Hanoi med omgivning
Dag 5 Hanoi, buss till Sapa
Dag 6 Sapa med omgivning
Dag 7 Sapa, Dien Bien Phu
Dag 8 Dien Bien Phu, inresa i Laos, floden Nam Ou, Sob Jam, Muang Ngoi
Dag 9 Muang Ngoi med omgivning
Dag 10 Muang Ngoi, Nong Khiaw, Ban Na Yang, Ban Tha Boo, Luang Prabang
Dag 11 Luang Prabang
Dag 12 Luang Prabang med omgivning
Dag 13 Luang Prabang med omgivning
Dag 14 Luang Prabang
Dag 15 Luang Prabang
Dag 16 Luang Prabang, flyg till Bangkok
Dag 17 Hemkomst

Resesätt Qatar Airways
Valuta

Vietnams valuta heter dong, VND. I Laos betalar man med kip, LAK. Läs mer om valutan i Vietnam och Laos här. 

Om Hemlöjdsrabatter
Programmet är planerat för dig med särskilt intresse för hantverk, textil, slöjd, folkkonst och konsthantverk, och håller hög innehållsmässig kvalitet. Medlem i hemslöjdsförening som är ansluten till Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund (SHR) och/eller prenumerant på tidningen Hemslöjd erhåller angiven rabatt. 

Meddela redan vid bokning ditt medlemsnummer/vilken hemslöjdsförening du är medlem i, och/eller prenumerationsnummer. För att erhålla rabatt ska resenär vara medlem/prenumerant såväl vid bokning av resan som vid avresetillfället. Rabatterna kan ej kombineras med andra rabatterbjudanden. Om du vill bli medlem och/eller prenumerant, använd länkarna ovan.

Klimatkompensation
Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 5 000:- och ska betalas senast 10 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 36 dagar före avresa.

Angivna hotell kan komma att bytas ut mot likvärdiga alternativ. Slutgiltig hotellinformation framgår av dina resehandlingar.

Boende

 • Gondola Hotel, Hanoi

  Gondola Hotel ligger i hjärtat av Hanois historiska kvarter, nära till flera av huvudstadens sevärdheter. Hotellet har takterass med restaurang och bar. Rummen är moderna och bekväma och har antingen utsikt över den närliggande sjön Hoan Kiem eller ut över stadens myllrande gator. Fri wifi finns både på rummen och i allmänna ytor. Hotellets restaurang serverar mat från det lokala köket, men även västerländsk mat finns på menyn.
  Till hemsidan

 • Chau Long Hotel, Sapa

  Chau Long Hotel är ett charmigt och inbjudande hotell vid foten av Ham Rong Mountain. Från hotellet har du en fantastisk utsikt över bergskedjan Hoan Lien och Sydostasiens högsta berg Fansipan, (3 143 m ö.h.). Alla rum är nyrenoverade med moderna faciliteter. Fri WiFi erbjuds både i rummen och i allmänna utrymmen. Hotellets restaurang serverar både vietnamesisk och västerländsk mat. Restaurangens anslutande veranda erbjuder en perfekt plats för att avnjuta både en drink Sapas fantastiskt vackra natur.
  Till hemsidan

 • Muong Than Hotel, Dien Bien Phu

  Muong Thanh Hotel är beläget i centrala delarna av Dien Bien Phu. Hotellet erbjuder bland annat en utomhuspool, spa och en restaurang som serverar vietnamesisk mat. Rummen har veranda eller balkong och är rymliga och bekväma. Wifi finns tillgängligt i hotellets allmänna utrymmen. Till hemsidan

 • Lattanavongsa Guesthouse, Muang Ngoi

  Lattanavongsa Guesthouse är litet trevligt pensionat med bungalows runt en trädgård med floden Nam Ou alldeles i närheten. Rummen har eget badrum med västerlänska faciliteter och terass med bord och stolar utanför dörren. Till hemsidan - saknas.  

 • Sanakeo Boutique Hotel, Luang Prabang

  Alla rum har luftkonditionering, säkerhetsbox samt platt-tv med satellitkanaler. Rummen har privat balkong och minibar. Hotellet har pool, spa samt restaurang och café. Gratis wifi. Dagtid finns gratis transport till Gamla stans centrum. Till hemsidan.