Översikt

Reseinspiration till havs!

Välkommen till vårens mest spännande resa till havs. Den 2 mars åker vi tillsammans på en 21-timmars kryssning på Östersjön med föreläsningar, god mat, dans och musik. Medan vi sakta stävar ut från Stockholm under kvällen bjuder vi på härlig stämning och välkomstdrink när Linnéa Sallay underhåller med örhängen från musikens värld. Konferensvåningen är abonnerad för oss under hela kryssningen. Välkommen ombord!

Inspirerande resekryssning
Vi lämnar Stockholm måndagen den 2 mars klockan fem då vårt kryssningsfartyg M/S Birka avgår från Stadsgårdskajen. Väl ombord träffas vi för en första välkomstdrink tillsammans och berättar om programmet för resan. Under kvällen bjuds vi på tre intressanta föreläsningar innan det är dags att välkomnas till dukat bord och en god trerätters middag i restaurang Compagniet. Dag två blir det fler föreläsningar, reseinformation och kåserier och massor av inspiration inför kommande resor.

Föreläsningar och vinprovning
År 2001 debuterade arkeologen Richard Holmgren som sommarvärd i Sveriges Radio samt andra presentationer i Vetenskapsradion Historia och SVT. Richard berättar om sin spännande tid vid Konungarnas dal vid sidan om upptäcktsresor i Kina, Amazonas och sökandet efter Columbus skepp i Västindien. Vår nästa föredragshållare är Anders Hanser mest känd som ”Abba-fotografen” efter åren då han kunde fota de fyra stjärnorna i privata sammanhang när de var som allra störst. Mindre kända är hans prisade och musiksatta bildspel om kultur och världsarv. Fascineras av bilder från när och fjärran när våra föredragshållare visar sina egna fotografier och berättar om årets bästa resor. Åtta inspiratörer håller föreläsningar och seminarier och du väljer själv vilka du vill delta i. Avslutningsvis blir det vinprovning med vinexperten Gunilla Hultgren Karell för dem som vill!

Musik och underhållning
Under kryssningen får vi också njuta av vår musikaliska virtuos Linnéa Sallay som ramar in vår reseträff till havs med klassiska favoriter. Därtill utlottning och prat om resor med oss i WE Travel Group, VIP-erbjudanden och roliga resenyheter. Välkommen att lära känna oss alla!

Resan är ett samarbete mellan researrangörerna i WE Travel Group. Vi är experter inom våra respektive temaområden och arrangerar resor där gemenskapen och ditt specialintresse står i fokus!

Boka din resa

2020-03-02 2020-03-03 750 kr Birka Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Måndag, från kl. 15.00 - 21.30 Middag, föreläsningar och musik

  Från klockan 15.00 checkar vi in på Birkas terminal på Stadsgårdskajen. När vi kastat loss ses vi för välkomstdrink i Backstage på däck 5. Det blir musikunderhållning och vi går igenom programmet för resan. Efter det tar arkeologen Richard Holmgren, världsberömda fotografen Anders Hanser och operaciceronen Roger Wallén plats för tre intressanta föreläsningar. Kvällen fortsätter med en exklusiv 3-rätterssmeny i restaurang Compagnie exklusive dryck.

  Efter middagen dansar vi till skön musik av fartygets husband i Backstage. Umgås med tidigare resekamrater, prata om resor och träffa oss i WE Travel Group. Kvällen är lång för den som vill och vid klart väder brukar det under våren gå att njuta av en spektakulär stjärnhimmel innan läggdags.

 • Tisdag, från kl. 7.30 - 11.00 Frukostbuffé, seminarier och vinprovning

  Dagen inleds med den omtalade frukostbuffén innan våra seminarier med olika resetema inleds. Varje tema bjuder på ett dubbelseminarium, som pågår samtidigt i våra mindre föreläsningssalar i konferensavdelningen på däck 6. Du väljer själv ditt tema "Arkeologi och Musik", "Djur och Natur", "Hälsa och Kultur" eller "Tågresor och flodkryssningar". Seminarierna bjuder både på reseinspiration och på ny kunskap. Avslutningsvis blir det vinprovning med Gunilla Hultgren Karell för dem som vill!

 • • Föreläsning i Backstage dag 1 • Anders Hanser: Fotograf & Kultur

  Anders Hanser är känd som ”Abba-fotografen” efter åren då han kunde fota de fyra stjärnorna i privata sammanhang när de var som allra störst. Men hans största gärning är alla de bildspel, gjorda i en konstform som är Hansers egen, om så skilda ämnen som August Strindberg, svenska världsarv, Indien, Peter Dahl, Kina, Hugo Alfvén och Dan Andersson. Anders är född i Orsa. Pappa var kyrkomusiker, mamma operasångerskan Hanser Lina som debuterade 1939 på Operan i Stockholm med Jussi Björling som motspelare. Anders Hanser har fått flera hyllningar för sin kulturgärning som fotograf. Bland utmärkelserna finns H M Konungens guldmedalj.

 • • Föreläsning i Backstage dag 1 • Richard Holmgren: Arkeologi och våra världsarv

  Richard är arkeolog och ciceron. Han berättar om arkeologi och historiska kulturresor. Richards första skottkärra sköts i Konungarnas dal vid sidan om upptäcktsresor i Kina, Amazonas och sökandet efter Columbus skepp i Västindien. Professionellt har han arbetat med utgrävningar i Syrien, i de antika städerna Petra och Pompeji, dokumenterat etrusker och Egyptens oaser samt Areni-grottan i Armenien. Sedan 90-talet leder han utgrävningar med Svenska Dödahavsexpeditionen. År 2001 debuterade Richard som sommarvärd i Sveriges Radio samt andra presentationer i Vetenskapsradion Historia och SVT.

 • • Föreläsning i Backstage dag 1 • Roger Wallén: Musik och operaciceron

  Roger har ett gediget förflutet inom opera och resande. Han har lett kurser om opera sedan 1999 och har varit värd för en rad operaresor till Europas operahus. Rogers operaintresse har tagit honom till omkring 100 av världens operahus och ett genomsnittligt år ser han mellan 50-80 föreställningar.

 • • Valbart seminarium A, dag 2 • Arkeologi och Musik Richard Holmgren & Roger Wallén

  Arkeologen Richard Holmgren har rest över hela världen för att ta del av de mest spännande arkeologiska nyheterna och utgrävningarna. I höst gör han en av sina önskeresor sedan många år, nämligen att följa karthagen Hannibals spår över Alperna då denne attackerade romarna med sina elefanter. Inkafolkets Peru, Kungens Italien och Angkorkulturens
  Kambodja är ytterligare tre spännande resor. Operaälskaren Roger Wallen berättar om dyrkade kompositörer och magin med opera i kombination med regionens gastronomi och finkultur. Årligen ser Roger hundratals föreställningar och vi väljer ut pärlor som du kan uppleva i Rogers kunniga sällskap.

 • • Valbart seminarium B, dag 2 • Djur och Natur Anders Hanser & Peter Hunger

  Anders Hanser är fotograf och bildspelsskapare som har fått många utmärkelser. Han kommer att visa bilder och berätta om ”Det gudomliga Indien – som är gudomligt vackert, har gudomligt god mat och är gudomligt heligt”. Landet är en upplevelse för alla sinnen - som både fascinerar och skänker minnen för livet. Därefter kommer reseproducenten Peter Hunger berätta om en naturkryssning bland de vackra, grönskande öarna på Seychellerna i Indiska Oceanen, med sina berömda vita sandstränder. Här besöker vi olika öar med ett oerhört rikt fågelliv, jättesköldpaddor och världens största frö – den stora dubbelkokosnöten. Allt omgivet av ett varmt turkost hav fullt av färggranna fiskar

 • • Valbart seminarium C, dag 2 • Hälsa och Kultur Christina Wallblom

  Reseproducent och grundaren för Reseskaparna berättar om hälsanskraft i kombination med resandet. Att röra på sig, att utforska och njuta av ett vackert landskap är balsam för själen. Christina berättar om det ökande intresset för vandrings- och träningsresor samt inslagen av kultur, mat och historia i resorna.

 • • Valbart seminarium D, dag 2 • Tågresor och flodkryssning Rolf Häggström & Gunilla Hultgren Karell

  Rolf är tågälskare och reseproducent hos Grand Tours. Att resa med dagens moderna tåg i Europa är både miljövänligt, bekvämt och avkopplande. Att susa fram genom Europas varierande landskap direkt in i storstäderna och genom bergskedjor såsom Alperna är en underbar upplevelse. Tågen är moderna, tysta och bekväma och det finns gott om tid att samtala med dina medresenärer. Gunilla Hultgren Karell är vinexpert och ciceron som bl.a. berättar om sin flodkryssning på Rhen och Mosel bland vinproducenter och vackra landskap. Att stilla glida fram på Europas floder är njutbart, vackert och spännande. Varje morgon vaknar vi upp till något nytt att se och uppleva medans bagaget ligger still i vår hytt på hela resan. Maten och vinerna är toppen och ofta lokalproducerat i det land eller region vi passerar.

 • • Valbar aktivitet • 265 kr Vinprovning med Gunilla Hultgren Karell

  Vinprovning med Gunilla Hultgren Karell. Tillsammans provsmakar vi olika druvor och vinregioner. Gunilla finns också på plats i tax-free shopen efteråt för att ge sina privata rekommendationer.  Valbar aktiviet med begränsat antal platser. Kostnad 265 kr för vinprovningen.

 • Tisdag, kl. 14.00 Hemkomst till Stockholm

  Efter en inspirerande kryssning lägger vi till vid Stadsgårdskajen i Stockholm. Vi hoppas att du har fått med dig mycket reseinspiration och träffat gamla och framtida resekamrater. Skepp och hoj och på återseende!

Resfakta

Reslängd 21 timmar
Avreseort Stockholm
Avresor 2/3
Pris Från 750 kr
Detaljerade priser

Del i dubbelhytt utsides med fönster, tillägg 200 kr /person
Enkelhyttstillägg insides, ej fönster, tillägg  300 kr /person
Enkelhyttstillägg utsides med fönster, tillägg 500 kr /person

I priset ingår
 • Del i dubbel standardhytt, insides
 • Välkomstdrink
 • Tre föreläsningar - Anders Hanser, Richard Holmgren och Roger Wallén
 • 3-rätters middag exklusive dryck
 • Musikunderhållning ombord
 • Frukostbuffé
 • Två dubbelseminarium av något av våra fyra olika teman
 • Anslutningsbuss inom Birkas bussnät
 • Värdar/värdinnor från WE Travel Group

Avbeställnings- och reseförsäkring
Vi rekommenderar Europeiska ERV 077-045 69 00 eller www.erv.se. Avbeställningsskydd tecknas senast två dagar efter du betalat anmälningsavgiften.

Anslutningsort

Rederiet erbjuder bussanslutningar från flera orter i landet till Stockholm t/r. Hör med våra resesäljare om busstiderna. (OBS måste förbeställas vid bokning)

Tillägg

Välj två av följande seminarier
A: Arkeologi & Musik
B: Djur & Natur
C: Hälsa & Kultur
D: Tågresor & Flodkryssning

Vinprovning med Gunilla Hultgren Karell: 265 kr /person
(Begränsat antal platser)

Resplan

Måndag 2 mars: 15.00 - 16.00 samling i M/S Birkas terminal vid Stadsgårdskajen för utdelning av biljetter och program. Kl. 17.00 samling i Backstage däck 5 för välkomstskål, musikunderhållning + föredrag av Anders Hanser, Richard Holmgren och Roger Wallén. Kl. 20.00 gemensam 3-rätters middag.

Tisdag 3 mars: Frukostbuffé
Två förvalda föredragspass med 2 föreläsare (dubbelseminarium) i konferensavdelningen. Tillval: Vinprovning (förbokas)
Ankomst Stockholm/Stadsgårdskajen kl. 14.00.

Resesätt Birka
Valuta

All betalningen ombord sker i svenska kronor eller med ett konto/kreditkort t ex Visa eller Mastercard.

Om Hemlöjdsrabatter
Programmet är planerat för dig med särskilt intresse för hantverk, textil, slöjd, folkkonst och konsthantverk, och håller hög innehållsmässig kvalitet. Medlem i hemslöjdsförening som är ansluten till Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund (SHR) och/eller prenumerant på tidningen Hemslöjd erhåller angiven rabatt. 

Meddela redan vid bokning ditt medlemsnummer/vilken hemslöjdsförening du är medlem i, och/eller prenumerationsnummer. För att erhålla rabatt ska resenär vara medlem/prenumerant såväl vid bokning av resan som vid avresetillfället. Rabatterna kan ej kombineras med andra rabatterbjudanden. Om du vill bli medlem och/eller prenumerant, använd länkarna ovan.

Klimatkompensation
Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Valuta           
All betalning ombord sker i svenska kronor eller med kredit/kontokort, Visa/Mastercard. 

Giltig ID-handling måste uppvisas vid ombordstigning
Ha ID-handling redo när du går ombord – för allas säkerhet kontrollerar vi alltid ID innan du stiger ombord.

Samtliga passagerares uppgifter såsom förnamn, efternamn, kön, nationalitet och födelsedatum ska anges i din bokning. Dessa uppgifter är obligatoriska. Ditt för- och efternamn måste överensstämma med det namn som finns i ditt pass eller i din ID-handling.

Boende

 • Fartyg: M/S Birka

  Fartyget byggdes 2004 och är ett renodlat kryssningsfartyg med plats för 1800 passagerare. Birka har blivit nogsamt renoverat, nu senast har bufférestaurangen Sjösalen fått sig ett lyft. Fartyget är känt för kockarnas utomordentligt välsmakande mat, den goda servicen och den familjära stämningen som råder ombord. Du njuter av god mat & dryck, gemenskap, dans till orkester och shopping i taxfree-butikerna.

  Hytter. Alla hytter ombord på M/S Birka är belägna ovanför vattenlinjen. Komfortabla hytter med separata sängar, tv och dusch/wc.