Spännande resmål och tekniker

Vårt breda utbud av resor inkluderar många spännande destinationer och hemslöjdsteman. Som resenär och hemslöjdsintresserad, ges du chans att lära dig nya tekniker och få tips av erfarna slöjdexperter. På resorna deltar vi i workshops och besöker museer. Samtidigt lär du känna landet du reser i och likasinnade slödjare, både i gruppen du reser med och på destinationen.

Landets givna höjdpunkter ser vi till att uppleva och natursköna omgivningar får du på köpet!

Bli medlem och få rabatt på resan

Medlemmar i Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund och prenumeranter på tidningen Hemslöjden ges rabatt på Hemslöjdsresornas pris. Du som ännu inte är medlem kan enkelt bli det och får då rabatten. Hemslöjdsresor samarbetar även med andra textil- och hantverksorganisationer och enskilda personer, bl a Sticka! Sveriges Stickförening och lokala hemslöjdsföreningar om resor. 

Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR »

Tidningen Hemslöjd »

Sök Hemslöjdsresors resestipendium

Du kan nu ansöka om Hemslöjdsresors resestipendium på 20 000 kronor. Syftet med stipendiet är bl a att sprida kunskap om och intresse för andra kulturers hantverks-, textil-, slöjd- och folkkonsttraditioner. Läs mer om stipendiet »

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev Hemslöjdsbrevet utkommer när vi har något nytt eller extra intressant att berätta. Du kommer också att få förhandsinformation om nya resor. Prenumera på nyhetsbrevet här»

Våra kunskapare och ledare

Kerstin Andersson har sedan 1986 lett ett mycket stort antal resor till Kinas alla hörn. 1994 ledde hon vår första Hemslöjdsresa som gick till Peking och den kinesiska provinsen Sichuan. Sedan dess har Kerstin lett många textil- och hantverksresor till Kina, Nepal och Indien. Hon har mycket stora kunskaper om ländernas textilier och hantverk, talar kinesiska, har studerat kinesiska och östasienkunskap vid Lunds universitet och kinesiska i Taiwan, där hon också studerade traditionellt måleri och kalligrafi. Kerstin har också lett resor med annan inriktning, t ex traditionell kinesisk medicin och qigong (Kerstin är utbildad qigonginstruktör). Kerstin medverkar även aktivt i att utveckla våra Hemslöjdsresor till andra resmål än Kina. Kerstin är bosatt i Landskrona men är stora delar av året på resande fot.

Raija Öhrstedt är konservator av orientaliska textilier och har under de senaste 25 åren tillbringat mycket tid i Turkiet, både på egen hand och som färdledare för många svenska och finska resenärer. Hon kan berätta mycket kunskapsrikt, inte bara om mattor utan också om textilier, hantverk, Turkiets historia, det dagliga livet i bergsbyarna och mycket annat. Raija är bosatt i Landskrona.

Andra ledare presenteras där respektive resa presenteras.

Välkommen till oss på Hemslöjdsresor!