Eller res med Päivi Suomalainen till Peru för att möta indiankvinnor i Andernas och deras färgstarka och unika hantverkstraditioner i september.

Resan till Shetland Wool Week är nu också öppen för bokning. Det är en av våra mest populära resor så om du vill följa med så är det dags att boka nu.

Välkommen att läsa mer om resorna. Hör gärna av dig till oss om du har frågor!

1. Estlands hantverk och textil

Rundresan tar oss till universitetsstaden Tartu och till sommarstaden Pärnu där vi bor nära havet och deltar i de årliga gillesdagarna. På Kynö klär sig kvinnorna dagligen i folkdräkt och i Hapsalu får vi en inblick i den estniska spetsstickningens historia och mönster. I Tallinn besöker vi Gamla stan och handlar till förmånliga priser.

6/8 • 8 dagar

Läs mer och boka

2. Perus hantverk, textil och kultur

Vi möter indiankvinnor som spinner och färgar garn med lokala växter och mineraler. Kvinnor som väver och stickar i traditionella mönster med uråldriga tekniker. Vi bekantar oss med kameldjur och besöker hantverkscentra. På Titicacasjön ser vi hur man bygger flytande vassöar och på ön Taquile möter vi männen som stickar en särskild huvudbonad. Vi ser kondorerna glidflyga över Colcadalen och naturligtvis besöker vi även Machu Picchu. Under resan från storstaden Lima till den traditionella inkabyn Ollantaytambo och den vita staden Arequipas vackra centrum möter vi de tusenåriga kulturerna och det koloniala arvet, allt uppblandat med det andinska inflytandet. Päivi Suomalainen leder resan.

13/9 • 14 dagar

Läs mer och boka

3. Shetland Wool Week

Shetlandsull och shetlandsgarn, vem tänder inte på det? I år är det 10-årsjubileum för den redan nu legendariska Shetland Wool Week. Shetlandsöarna består av många öar och vi bor i Lerwick på huvudön Mainland och besöker även öarna East Burra, Yell och Unst. Allt på Shetlandsöarna är småskaligt, vilket förstås är mycket sympatiskt. Resan arrangeras i samband med Shetland Wool Week och leds av Margareta Tägt-Lee.

25/9 • 9 dagar

Läs mer och boka

Vi bjuder också på en fjärde "bubblare"

4. Kappadokiens hantverk och kultur

Kappdokiens särpräglade och dramatiska landskap av bergsformationer välkomnar oss! Här möter vi kultur och lokala hantverkare som väver mattor och kelim, flätar korgar, tillverkar åsnesadlar och använder den gamla ebrutekniken för att dekorera papper. Resan leds av Raija Öhrstedt, konservator för orientaliska textilier och Turkietkännare. Kunnig inom mattor, textilier, hantverk och om gamla Anatolien och Turkiets rika historia.

8/10 • 7 dagar

Läs mer och boka